omfloerst

een dichterscollectief, of hoe noem je dat.

Publiceren, hoe doe je dat?

(Be the first to comment)

Publiceren, hoe doe je dat?

 

Op zaterdag 25 april organiseert Jeugd en Poëzie een infodag over publiceren. Mathijs Tratsaert is als spreker uitgenodigd en zal het hebben over Omfloerst, de redenen waarom publiceren bij een grote uitgeverij niet noodzakelijk de beste keuze is en hoe je het heft in eigen handen kunt nemen zonder een contract te tekenen met de vergetelheid.

 

Diezelfde dag kan je ook komen luisteren naar Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), auteurs Maarten Inghels en Max Temmerman, Philip Meersman van het BK Poetry Slam en Kluger Hans-redacteur Pim Cornelussen.

 

Wanneer? 25 april 2015 van 10u tot 18u
Voor wie? Alle dichterlijke zielen tot en met 30
Waar? De Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060, Sint-Gillis

 

Inschrijven kan hier en is helemaal gratis!

TUMULTINGENT#3: Parallax

(Be the first to comment)

TUMULTINGENT#3: Parallax

 

Tenzij u onder een steen woont of uitsluitend in de Yucca verblijft, zal u er voldoende mee om de oren zijn geslagen dat op woensdag 25/03 Tumult In Gent #3 plaatsvindt.

 

Tussen 19u en 22u kan u ons vinden in het Huis van Alijn.

Op drie verschillende locaties in het Huis onderzoeken dichters de gelaagdheid van hun performance. Stem, lichaam en toeschouwer worden ontleed en op het podium geplaatst. Tijdens de avond presenteren we ook de nieuwe editie van het literaire tijdschrift KUTGITAAR, dat voor deze gelegenheid werd vormgegeven door Tumults eigen Bert De Geyter.

 

Met Xavier Roelens / Arno Van Vlierberghe / Robin Ramael / Dennis Gaens / Oscar Wyers / Dominique De Groen / Sander Dierick / Ewout De Cat / Mathijs Tratsaert

 

I.s.m. Humus vzw. Mogelijk gemaakt door Stad Gent, Huis van Alijn en TUMULTINGENT #3 / TIG#3

Omfloerst Zonderstroom

(Be the first to comment)

Omfloerst Zonderstroom

 

Zonderstroom is een nieuw Gents platform voor jonge schrijvers en dichters die werk bij een publiek willen brengen in de sfeer van een woonkamer. Dinsdag 24 februari bijten we de spits af met een literaire avond in onze eigen huiskamer.


- Charlotte Van den Broeck draagt voor vanuit haar handtas.
- Arno Van Vlierberghe wil ook een gans wurgen.
- Mathijs Tratsaert is een extreem collectieve constructie.
- Robin Ramael kan Gödel niet omhelzen.
- Oscar Wyers en Bert De Mets krijgen ook betaald.
- Sander Dierick: 'May Marc Zuckerberg become ten thousand years old!'


Keizervest 61 in Gent, neem geld mee voor drank. Mogelijkheid tot poëticale discussie.


(Als je zelf een huiskamer, kot, atelier, zolder of tuin hebt in het Gentse en geld, wijn en poëzie wil, contacteer dan de organisatie van Zonderstroom via de facebookpagina)

Snow in June

(Be the first to comment)

Snow in June

 

Soms is een taalgebied gewoon te klein. En wat dan? Jammeren over de kortzichtigheid, mekkeren over chronische tekortkoming. Cultuurpessimist worden. Of ... je shit opsturen naar Amerika. Sander Dierick - wormgat tussen werelden - staat vanaf vandaag met 'Snow in June' te lezen op het Amerikaanse literaire e-zine Electric Cereal:

 

http://www.electriccereal.com/snow-in-june/

Vers van het Mes

(Be the first to comment)

Vers van het Mes

 

Mathijs Tratsaert werd door Perdu, deBuren en het Poëziecentrum uitgenodigd voor Vers van het Mes, een halfjaarlijkse avond waarop twee nog niet gedebuteerde dichters centraal staan en een derde 'oudgediende' vertelt over zijn ervaringen en poëticale ontwikkeling. Onze kleine Pygmalion waagt zich aan het experimentele epos en spreekt daarbij een poëtica uit. 

 

Met Nikki Dekker en Lucas Hirsch en muziek van Suite sixteen (Gent) en The Applejacks (Amsterdam).

 

 

In Gent op 9/10 om 20u00 in het Poëziecentrum (info en reserveren)

 

In Amsterdam op 17/10 om 20u30 in Perdu (info en reserveren)

De Bastaardkindgedichten

(Be the first to comment)

De Bastaardkindgedichten

 

Arno Van Vlierberghe heeft zichzelf overtroffen deze keer, al zeggen we het zelf.

 

Het konijnenhol waarin Alice tuimelde is een vertrouwde schede in vergelijking met deze link die jullie naar Samplekanon voert, waar 'De Bastaardkindgedichten' liggen te wachten om in jullie gezichten te etteren. De Vlaamse poëzie heeft met deze reeks eindelijk haar eigen kankergezwel, en laat ons hopen dat ze er nooit meer van geneest.

Links ziet u een in brons gesmoorde revolutie.

(Be the first to comment)

Links ziet u een in brons gesmoorde revolutie.

 

Voor iedereen die zich wel eens afvraagt wat een dichter in hemelsnaam over Brusselse trams te zeggen heeft:

 

Nog tot 31 mei kunnen jullie in galerij BNA-BBOT in Brussel de bundel 'Links ziet u een in brons gesmoorde revolutie' inkijken, bezichtigen, bevuilen, aanbidden, corrigeren en/of bevruchten. Deze bundel werd geschreven door Arno Van Vlierberghe en Mathijs Tratsaert en vormgegeven door grafisch talent Elke Scholiers.

 

Meer info hier. (expo verlengd)

Nieuwe poëzie uit Rusland #3

(Be the first to comment)

Nieuwe poëzie uit Rusland #3

 

Er zijn niet zo enorm veel zaken waarvoor Omfloerst op eigen kosten naar Amsterdam reist, maar voor de poëzie van Dmitry Prigov en Kirill Medvedev maken deze vrolijke subsidiesponsen graag een uitzondering.

Mensen uit Gent die samen met ons naar Amsterdam willen liften, dienen zich op 9 mei aan te melden aan de plek op de E17 in Gent waar mensen richting Amsterdam liften.

 

Meer informatie:

 

https://www.facebook.com/events/1423866624534991

Nieuwe Vlaamse Gedichten

(Be the first to comment)

                              

 

Waar heeft Mathijs Tratsaert zich de voorbije maanden mee bezig gehouden? We weten wat jullie denken, en het zou ons verbazen als dat niet het geval was, maar te midden van al dat ijdele streven naar wat hij na drie glazen Glenfiddich 'het seksueel Absolute' noemt, heeft onze kleine Pygmalion een radicale poëticale ommekeer gemaakt.

 

Zijn laatste drie gedichten verschenen vandaag op Samplekanon, speciaal voor jullie met extra veel namedropping, juxtaposities, postpostmodernisme, politiek en - hoe kan het anders - een in functie van een ideologisch discours misbruikte prostituee.

 

Lees zijn Nieuwe Vlaamse Gedichten hier.

Angst, Ballen en The Circlejerk: Poëziekritiek na 2014?

(Be the first to comment)

Angst, Ballen en The Circlejerk: Poëziekritiek na 2014?

Rekto:verso publiceerde het opiniestuk dat Mathijs Tratsaert en Arno Van Vlierberghe schreven over de staat van de poëziekritiek.


"Nu we eindelijk naar buiten zijn getreden met onze bezwaren en bedenkingen, stellen we onszelf die onvermijdelijke vraag: staan wij hierin alleen? Zijn onze angstreacties volstrekt onbegrijpelijk of zijn er andere critici en dichters die zich kunnen vinden in onze vaststellingen en de implicaties die ze met zich meebrengen?"

 

Lees het volledige artikel op rekto:verso